Nobody is too young

Alcoholism is a rough word to deal with. Yet nobody is too young (or too old) to have trouble with booze.
That's because alcoholism is an illness. It can hit anyone. Young, old. Rich, poor. Black, white.
And it doesn't matter how long you've been drinking or what you've been drinking. It's what drinking does to you that counts.
To help you decide whether you might have a problem with your own drinking, we've prepared these 12 questions. The answers are nobody's business but your own.
If you can answer yes to any one of these questions, maybe it's time you took a serious look at what your drinking might be doing to you.
And, if you do need help or if you'd just like to talk to someone about your drinking, call us. We're in the phone book under Alcoholics Anonymous.
A Simple 12-Question Quiz designed To Help You Decide
1 Do you drink because you have problems? To relax?
2 Do you drink when you get mad at other people, your friends or parents?
3 Do you prefer to drink alone, rather than with others?
4 Are your grades starting to slip? Are you goofing off on your job?
5 Did you ever try to stop drinking or drink less — and fail?
6 Have you begun to drink in the morning, before school or work?
7 Do you gulp your drinks?
8 Do you ever have loss of memory due to your drinking?
9 Do you lie about your drinking?
10 Do you ever get into trouble when you're drinking?
11 Do you get drunk when you drink, even when you don't mean to?
12 Do you think it's cool to be able to hold your liquor?

Αυτό το κείμενο μαζί με το ερωτηματολόγιο απευθύνεται αποκλειστικά σε ανήλικους πότες. Συγγνώμη που δεν το διευκρίνισα αμέσως.
Το ερωτηματολόγιο για ενήλικες θα το βρείτε
εδώ.

7 είπαν την γνώμη τους.:

Ναπoλέων Παρασκευή, Μαΐου 09, 2008 5:29:00 μ.μ.  

Αγαπητέ Theo,
τους «Aλκοολικούς Ανώνυμους» τους ξέρω πολλά χρόνια και νομίζω πως κάνουν μιά σοβαρή προσπάθεια.
Μόνο που ...αμερικανίζουν υπέρ του δέοντος και τό έχουν δει λίγο ως σωτήρες του Κόσμου.
Αυτό είναι ξεκάθαρο και από το 12λογο ερωτηματολόγιο που παραθέτεις (αν και το 12ο λήμμα τό έβαλες ...κουτσό, δεν βγαίνει νόημα, κάτι λείπει).
Όταν ξεφεύγεις σε τέτοια (να νομίζεις ότι έχεις, περίπου..., θεϊκή αποστολή, παθαίνεις ότι έχουν πάθει όλοι οι θεοί κατά καιρούς, ο των χριστιανών αλλά και όλοι οι άλλοι που εφευρέθηκαν: Πρέπει να δώσεις λύση σε όλα τα προβλήματα κι όταν δεν... (που είναι σίγουρο ότι δεν...) πέφτεις από το βάθρο.

Προσωπικά (που είμαι πότης) απάντησα "yes" σε μία ερώτηση, την 3η. Δεν νομίζω όμως ότι χρειάζεται να προστρέξω στους Α.Α., όπως συνιστούν στην αρχή. Έχω πιό σοβαρές δουλειές να κάνω μέχρι να πεθάνω.
Αν αργότερα απαντήσω "yes" σε περισσότερες από τρείς, τότε θα τό ξανασκεφτώ.

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

Theogr ο κηπουρός Παρασκευή, Μαΐου 09, 2008 6:10:00 μ.μ.  

Φίλε Ναπολέων γεια. Χάρηκα που πέρασες και όπως μπορείς να δεις το λάθος διορθώθηκε. Σεβαστές οι απόψεις σου εμένα όμως μου έσωσαν την ζωή οι Α.Α. και όταν κρέμεσαι στην άκρη του γκρεμού από μισό χέρι δεν εξετάζεις αν αυτός που σε τραβάει επάνω είναι ο Θεός η το “παίζει”.Και όχι οι ερωτήσεις δεν ηταν για την ηλικία σου είναι για ανήλικα παιδιά :). Να είσαι καλά και να περνάς να σε βλέπουμε.

Ερατώ Σάββατο, Μαΐου 10, 2008 10:37:00 π.μ.  

Μπράβο για την προσπάθειά σου να ενημερώνεις τον κόσμο για τις λύσεις που υπάρχουν σε ένα πρόβλημα που σίγουρα σε κάποιους γίνεται τροχοπέδη για τη ζωή τους...

Alesquire Τετάρτη, Μαΐου 14, 2008 9:57:00 π.μ.  

Καλημέρα παιδιά. Ομολογώ ότι και εμένα όταν επισκέφθηκα τους Α.Α., με ενόχλησε το στοιχείο της ''ανώτερης δύναμης'' κλπ. Όμως γρήγορα κατάλαβα ότι δεν έχει να κάνει με παραθρησκευτικές προεκτάσεις, αλλά με την δύναμη που ο καθένας βρίσκει μέσα του, άρα την προσωπική του δύναμη, προκειμένου να μην πιεί. Και αν κάποιος αναρωτιέται γιατί επικαλούμαστε μια ανώτερη δύναμη, πολύ απλά απαντώ: γιατί και το αλκοόλ έχει επιπτώσεις ''ανώτερης δύναμης'' επάνω μας, οπότε μια δύναμη πέραν των δυνάμεών μας (αλκοόλ), πρέπει και οφείλουμε να την αντιμέτωπίσουμε μόνο με μια άλλη ''ανώτερη δύναμη''. Την δική μας, εσωτερική δύναμη.

Να είστε όλοι καλά.

Αλέξανδρος

SilentWalker-Cookingirl Τρίτη, Μαΐου 20, 2008 12:00:00 π.μ.  

είμαι 15 ετών...η κολλητή μου είναι ένα χρόνο μεγαλύτερή μου κ το έχει ρίξει στο ποτό...είχε πολλές δυστυχίες κ τη δικαιολογώ εν μέρη αλλά θέλω να τη βοηθήσω...δε θέλω να μου λέει άλλα των αλλών όταν μου στέλνει μνμ...τ να κάνω?

Alesquire Τετάρτη, Μαΐου 21, 2008 10:41:00 π.μ.  

Καλημέρα. Το βασικό είναι να μην την κάνεις να αισθανθεί απομονωμένη. Μην ξεχνάς ότι όταν σου γράφει άλλα αντί άλλων,δεν ανοίγει την καρδιά της, όπως λανθασμένα πολλοί υποστηρίζουν ότι(''όταν κάποιος πίνει βγάζει τον αληθινό του εαυτό''). Καμία σχέση. Όταν κάποιος πίνει, βγάζει κομμάτια του εαυτού του αφιλτράριστα. Συνεπώς δε συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Η συμβουλή μου είναι να της κάνεις μια εκ βαθέων ειλικρινή συζήτηση, δείχνοντας το ενδιαφέρον σου, μιλώντας της ακόμα και για τα blog μας. Το σημαντικό επίσης είναι όταν μιλήσεις για τις ανησυχίες σου, να είναι νηφάλια. Ειδάλλως θα εισπράξεις άρνηση. Εάν είστε σε μεγάλη πολή υπάρχουν οι Α.Α. όπου μπορείτε να επισκεφθείτε και μαζί κάποιες συναντήσεις προκειμένου να ακούσετε ιστορίες αληθινές. Είναι πολύ μικρή η φίλη σου και το κακό μπορεί να προληφθεί.
Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο που είσαι τόσο ώριμη για την ηλικία σου και αναζητάς τρόπους να τη βοηθήσεις. Ότι χρειαστείς, εδώ είμαστε. Πέρνα και από το blog μου να διαβάσεις και κάποιες εμπειρίες που ίσως βοηθήσουν σε δεδομένη συζήτησή σας.

Να είσαι καλά,
Αλέξανδρος

SilentWalker-Cookingirl Τετάρτη, Μαΐου 21, 2008 9:58:00 μ.μ.  

αχ σ'ευχαριστώ πάρα πολύ...ειλικρινά...κ μόνο που ενδιαφερθηκες Αλεξανδρέ μου...Θα προσπαθώ να keep in touch!See ya...

About this blog

Αυτό είναι ένα blog γιά όσους ψάχνουν να βρούν την δική τους Ιθάκη!