Ο αλκοολισμός είναι ασθένεια


Ο αλκοολισμός είναι ασθένεια. Δεν είναι πάθος, δεν είναι πρόβλημα, δεν είναι επιλογή. Είναι ασθένεια σαν όλες τις άλλες. Κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Αυτό είναι ένα απόσπασμα από μια ανάρτηση που έβαλε η φίλη Μαρία Τζιρίτα στο blog της. Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά ιδίως όταν έχουν δει να χάνονται εξαρτημένοι και να νοιώθουν την ίδια ανισχυρότητα που νοιώθουμε εμείς απέναντι στις ουσίες. Συγγνώμη για την απουσία μου, καλά είμαι όσο καλά γίνεται δηλ. Ευχαριστώ όσους πέρασαν από δω και μας κάνουν να συνεχίζουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα.

8 είπαν την γνώμη τους.:

ΑΧΤΙΔΑ Δευτέρα, Μαΐου 05, 2008 10:41:00 μ.μ.  

Γειά σου φίλε μου ,είναι να μη μου ανοίξεις πόρτα εμένα και ήρθα για να τα πούμε και να σου πω οτι είμαι δίπλα σου για ότι με χρειαστείς.Ο Αλκοολισμός ΕΙΝΑΙ ασθένεια, δεν πιστεύω οτι υπάρχει άνθρωπος που αμφιβάλει γι' αυτό, οι γνώσεις μου για το θέμα είναι υποτυπώδεις.Συνήθως όλοι εμείς οι<< απ' έξω>> κρίνουμε και στιγματίζουμε χωρίς να ψάξουμε για το θέμα με το οποίο ασχολούμαστε, απλως πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε περάσει έναν εθησμό με οτιδήποτε και δεν το καταλαβαίνουμε.Θυμάμαι τον άνδρα μου όταν ο γιατρός τον διέταξε στη κυριολεξεία να κόψει το τσιγάρο, του είχα αγοράσει ότι υπήρχε στο εμπόριο για να το κόψει,και ήξερα οτι κάπνιζε κρυφά.Του μίλησα και του ζήτησα να βρούμε μια μέση οδό μια και ούτε η λέξη καρκίνος τον πτόησε..εξακολουθεί να καπνίζει κιεγώ εξακολουθώ να προσπαθώ να καταλάβω την ανάγκη του και την έλειψη διάθεσης απο μέρους του να προσπαθήσει.Αυτό να σκέπτεσαι , προσπάθησε να κάνεις το βήμα που σου ζητούν γιατί όσοι σου το ζητούν νοιάζονται για σένα.Σε κούρασα ίσως η αγενέστατη ήρθα για βραδυνή κουβέντα και ίσως σου λέω πράγματα χιλιοειπωμένα που βαρέθηκες ν' ακους, συχώρεσε την αδιακρησία μου και δέξου την επιθυμία μου να ξανάρθω να τα πούμε.

Theogr ο κηπουρός Δευτέρα, Μαΐου 05, 2008 11:10:00 μ.μ.  

Καλησπέρα και καλώς όρισες. Ειδικά εδώ είναι ευπρόσδεκτος όλος ο κόσμος. Στο εξωτερικό υπάρχουν, εδώ όχι ακόμα, ομάδες για απεξάρτηση από το τσιγάρο. Και είναι σχεδόν ακατόρθωτο σε κάποιον μη εθισμένο να εξηγήσεις γιατί συνεχίζεις να αυτοκαταστρέφεσαι. Δεν κουράζομαι να συζητάω για όλα αυτά τα θέματα, έτσι έχω ένα σκοπό στην ζωή μου τώρα. Όποτε θέλεις να περνάς και από δω και από δίπλα. Έχουμε πολλά link για φαγητά θα σου αρέσει.

habilis Τρίτη, Μαΐου 06, 2008 8:48:00 π.μ.  

Ειναι ασθενεια που γινεται καλλα.Θελει συμπαραστηση ,μεγαλη δυναμη,και παντα ψυχικη ισορροπια...

witchofdaffodils Τρίτη, Μαΐου 06, 2008 11:15:00 π.μ.  

εύχομαι οι φίλοι που ασθενούν από τον αλκοολοισμό να φθασούν γρήγορα και όδο το δυνατόν ανώδυνα στην Ιθάκη τους.

Πολύ ανδιαφέρον μπλογκ.

Maria Tzirita Τρίτη, Μαΐου 06, 2008 11:37:00 π.μ.  

Όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα...
Πόσο όμορφα αισθάνομαι!
Την καλημέρα μου κι από δω...

ΑΧΤΙΔΑ Τετάρτη, Μαΐου 07, 2008 4:03:00 μ.μ.  

Φίλε μου τι κάνεις; ήρθα για καφέ φέρνοντας κι απο το κέικ που έκανα μα..έλειπες.Ελπίζω να είσαι καλά, να περνάς καλά .

"ζαχαρούλα.." Τετάρτη, Μαΐου 07, 2008 8:48:00 μ.μ.  

Θοδωρή... δεν σε ξεχνάω..
απλά είναι μία περίοδος με πολύ πολύ τρέξιμο!!! όμως σε σκέφτομαι και σε "διαβάζω"...!!!

φιλάκια!!!

Theogr ο κηπουρός Πέμπτη, Μαΐου 08, 2008 7:08:00 μ.μ.  

->habilis έτσι είναι φίλε μου. Είναι μια δύσκολη ασθένεια και δεν την παλεύεις μόνος.
->witch of daffodils να είσαι καλά. Άλλα εδώ ακριβώς ταιριάζει το για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολύ και από πολλούς. Και δυστυχώς είμαστε λίγοι αυτοί που προσπαθούν να γυρίσουν τον τροχό.
->Μαρία και αχτίδα τα είπαμε και κατ’ ιδίαν. Ευχαριστώ για τη παρέα, την υποστήριξη, και το κέικ.
-> ζαχαρούλα το ξέρω ότι δεν ξεχνάς ούτε εσύ ούτε η ifi το βλέπω και από τον Αλέξανδρο. Να είσαστε καλά.
Και να το ξαναπώ δεν χρειαζόμαστε τίποτα το ιδιαίτερο από βοήθεια. Αρκεί ένα link στο blog σας που να αναφέρεται στον Αλκοολισμό και να παραπέμπει στο site. Ίσως σώσετε έναν άνθρωπο έτσι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσους το έχουν κάνει ήδη.

About this blog

Αυτό είναι ένα blog γιά όσους ψάχνουν να βρούν την δική τους Ιθάκη!