Πληροφορίες για τους Α.Α.

Τι κάνουν οι A.A.
Η μοναδική προϋπόθεση για να γίνει κάποιος /α μέλος των Α.Α. είναι η επιθυμία να σταματήσει να πίνει. Τα μέλη των Α.Α. δεν πληρώνουν εγγραφή, ούτε συνδρομές για τις υπηρεσίες που προσφέρονται - Οι Α.Α. δεν συνδέονται με κανένα θρήσκευμα, καμία αίρεση, πολιτικό κόμμα, οργανισμό ή ίδρυμα. Δεν παίρνουν μέρος σε καμία διαμάχη και δεν υποστηρίζουν ούτε αντιτίθενται σε οτιδήποτε σκοπούςΣτις συναντήσεις των A.A. τα μέλη μοιράζονται την εμπειρία της ανάρρωσής τους με οποιοδήποτε άτομο με πρόβλημα ποτού το οποίο ζητάει βοήθεια, και δίνουν προσωπική βοήθεια και υποστήριξη στους αλκοολικούς που έρχονται στο Α.Α. Η παρουσία σε "κλειστές" συγκεντρώσεις είναι περιορισμένη σε άτομα που είναι αλκοολικοί ή που νομίζουν πως έχουν πρόβλημα με το ποτό. Μη αλκοολικοί επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι στις "ανοιχτές" συναντήσεις των Α.Α.
Τι δεν κάνουν οι A.A.
1.Δεν κάνουν ιατρικές ή ψυχιατρικές διαγνώσεις ή προγνώσεις, και δεν προσφέρουν συμβουλές. 2.Δεν παρέχουν υπηρεσίες για αποτοξίνωση ή περίθαλψη, νοσηλεία, φάρμακα, στέγαση, δουλειές, χρήματα ή άλλες υπηρεσίες πρόνοιας. 3.Δεν δέχονται χρήματα ή εξωτερικές συνεισφορές για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. 4.Δεν παρέχουν συστατικές επιστολές σε επιτροπές αποφυλάκισης, δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοδότες, κ.λπ. 5.Δεν υποστηρίζουν και δεν εμπλέκονται με την εκπαίδευση, την έρευνα, ή την επαγγελματική θεραπευτική αγωγή. Η ανάρρωσή μας στηρίζεται στο μοίρασμα της εμπειρίας μας, της δύναμης και της ελπίδας μεταξύ μας, ότι μπορούμε να λύσουμε το κοινό μας πρόβλημα. Ακόμη πιο σημαντικό, η συνεχιζόμενή μας νηφαλιότητα εξαρτάται από το να βοηθούμε άλλους να αναρρώσουν από τον αλκοολισμό.

2 είπαν την γνώμη τους.:

aris Τρίτη, Απριλίου 15, 2008 7:07:00 π.μ.  

ειμαι αλκοολικός με μήνες καθαρότητας πέντε. νιώθω καλά στην ανάρρωση μου γιατί την έχω πάρει κυριολεκτικά στα χέρια μου μετά την -δικαιολογημένη ως ένα σημείο απόρριψη μου από τον υποστηρικτή μου. δύσκολα είναι ακατόρθωτο όμως όχι. όσο για πνευματική αφύπνιση αυτή δεν ξέρω σε τι ακριβώς συνίσταται. θα αρχίσω να δουλεύω μόνος μου Βήματα και όπου με βγάλει. μπορεί να με βοηθήσει κανείς;

Theogr ο κηπουρός Πέμπτη, Απριλίου 17, 2008 4:33:00 μ.μ.  

Αγαπητέ φίλε. Είναι αρκετά δύσκολο το να παλεύει κάποιος ενάντια στο αλκοόλ, πόσο μάλλον να το κάνει μόνος του. Αν θέλεις να μιλήσουμε στείλε μου ένα email για να σου πω περισσότερα πράγματα. Καλή δύναμη και καλή συνεχεία.

About this blog

Αυτό είναι ένα blog γιά όσους ψάχνουν να βρούν την δική τους Ιθάκη!