Σχόλια....

Συγγνώμη αλλά έχω πάλι πρόβλημα με τα σχόλια και δεν ξέρω γιατί. Σκέπτομαι στα σοβαρά να μετακομίσω την σελίδα.

Τι γνωρίζεται για τον αλκοολισμό ; (7)

Ποια σημάδια σε προειδοποιούν ότι πίνεις υπερβολικά;


  • Πίνεις όταν νιώθεις θυμό, ένταση, άγχος, θλίψη.
  • Πίνεις για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου.
  • Ξυπνάς συχνά νιώθοντας «άρρωστος» μετά από μια νύχτα που έπινες.
  • Το ποτό μπαίνει μέσα στις σχέσεις σου με τους άλλους.
  • Με το ποτό θυμώνεις, αισθάνεσαι άσχημα, θέλεις να αυτοκτονήσεις.
  • Οι άλλοι σου λένε ότι όταν πίνεις γίνεσαι επιθετικός και πικρόχολος.
  • Έχεις ανάγκη να πίνεις όλο και περισσότερο για να νιώσεις καλά.
  • Σταματάς τις δραστηριότητές σου για να έχεις χρόνο για να πίνεις.
  • Όταν ξυπνάς μετά από μια νύχτα που έπινες, έχεις άγχος και τρέμεις.
  • Πίνεις πάλι για να σταματήσεις αυτή την κατάσταση.
  • Ξεκινάς το ποτό όλο και πιο νωρίς μέσα στη μέρα.

(Συνεχίζεται)

Τι γνωρίζεται για τον αλκοολισμό ; (6)

Ο αλκοολισμός οδηγεί σε πρώιμο θάνατο από λήψη υπερβολικής δόσης οινοπνεύματος, από οργανικές επιπλοκές που σχετίζονται με τον εγκέφαλο, το ήπαρ, την καρδιά και πολλά άλλα όργανα, όπως επίσης μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκτονία, την ανθρωποκτονία, αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και άλλα τραυματικά συμβάντα. Ο Αλκοολικός έχει μειωμένη ικανότητα ελέγχου πράγμα που σημαίνει ανικανότητα να περιορίσει κάποιος τη χρήση αλκοόλ ή να περιορίσει, κάθε φορά που πίνει, τη διάρκεια ενός επεισοδίου λήψης του ποτού, τις ποσότητες οινοπνεύματος που καταναλώνει και/ή τις συνέπειες που προκύπτουν από τις διάφορες συμπεριφορές όταν πίνει. Δυσμενείς συνέπειες σημαίνει είτε προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είτε σε τομείς όπως: α) η σωματική υγεία (π.χ. σύνδρομα στέρησης από το αλκοόλ, ασθένειες του ήπατος, γαστρίτιδες, αναιμία, νευρολογικές διαταραχές), β) η ψυχική λειτουργία (π.χ. έκπτωση στο γνωστικό επίπεδο, μεταβολές στη διάθεση και τη συμπεριφορά), γ) οι διαπροσωπικές σχέσεις (π.χ. συζυγικά προβλήματα, κακοποίηση τέκνων, έκπτωση των κοινωνικών σχέσεων και συναναστροφών), δ) η ενασχόληση (π.χ. προβλήματα στις μαθητικές ή εργασιακές επιδόσεις), όπως επίσης και νομικής, οικονομικής και πνευματικής φύσεως προβλήματα.

(Συνεχίζεται)

12η παράδοση (2)

Μου ζητήσατε να γράψω, και στα σχόλια και στα email σας, κάτι για μια φίλη που αποφάσισε να μην επιστρέψει στην Ιθάκη της. Χαίρομαι για το ενδιαφέρον σας. Γιατί δεν μπορώ να το κάνω το γράφω παρακάτω. Αυτό που θα κάνω είναι να σας γράψω κάποια “παραμύθια”. Ιστορίες που θα μπορούσαν να είναι αληθινές αν η Ζωή αντέγραφε τα μυθιστορήματα η το αντίθετο. Καταλάβατε πιστεύω. Α ναι, αν κάποιος έχει μια τέτοια εμπειρίακαι θέλει να την δημοσιοποίηση, ας μου την στείλει με email και ‘γω πολύ ευχαρίστως να την αναρτήσω. Ένα ονοματάκι από κάτω φτάνει .

12η Παράδοση (1)

Στης συγκεντρώσεις των ΑΑ ισχύει η 12η παράδοση, η αρχή δηλ. που λέει πως προτείνεται στους συμμετέχοντες, να μην δημοσιοποιούνται τα μέλη και οι συζητήσεις. Εμείς εδώ ζητάμε το αντίθετο, κάντε μας γνωστούς. Ίσως έτσι βοηθήσετε κάποιον /α να βρει μια λύση σ’ ένα πρόβλημα που είναι πολύ μεγάλο. Και που οι περισσότεροι ντρέπονται ακόμα και να το σκεφτούν. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι ο Αλκοολισμός δεν είναι στίγμα η κακή συμπεριφορά αλλά ασθένεια. Και ο αλκοολικός δεν είναι και δεν πρέπει να τον θεωρούμε απόβλητο.

Περί κήπου

Όσοι περνάτε από εδώ για ρίξτε και καμία ματιά δίπλα στον κήπο μας http://theo2.blogspot.com/

Τι γνωρίζεται για τον αλκοολισμό ; (5)

Σύμφωνα με έρευνα μεταξύ μαθητών (317) των Τσούγκα et al του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ. μόνον 15,7% των νέων αναγνωρίζουν το οινόπνευμα ως εξαρτητική ουσία - «ναρκωτικό». 3 στους 10 εφήβους (32%) θεωρούν «αθώα» την κατανάλωση ποτών 1 έως 2 κάθε ημέρα ενώ το ίδιο ποσοστό συνηθίζει να καταναλώνει οινοπνευματώδη ποτά 6 φορές μηνιαίως. Το 13,2% δηλώνει ότι πίνει 5 ή και περισσότερα ποτά τουλάχιστον 3 φορές τον μήνα ενώ το 8,3% ότι καταναλώνει την ίδια ποσότητα καθημερινά. Όπως προκύπτει από πανευρωπαϊκή στατιστική μελέτη, το 10% των 11χρονων και το 21% των 15χρονων ομολογούν πως έχουν μεθύσει μία φορά. Στην Ελλάδα, τα αγόρια αρχίζουν να πίνουν σε ηλικία 12,2 ετών και τα κορίτσια έναν χρόνο αργότερα. Ένα ποσοστό 10 – 15% των αλκοολικών είναι ανήλικοι
Ένας στους τρεις εφήβους τουλάχιστον δυο φορές το μήνα καταναλώνει πέντε ποτά «στην καθισιά του/binge drinking» - 28,3%. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 18,3% σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του 1999.


(Συνεχίζεται)

Αλέξανδρος

Αναζητώντας και άλλους φίλους βρέθηκα σ’ αυτό το blog http://alkoolismos.blogspot.com/. Άφησα ένα σχόλιο και μετά διάβασα παρακάτω και ανακάλυψα ότι είχα κάνει άλλη μια προσπάθεια να επικοινωνήσω μαζί του,η οποια έμεινε στην μέση. Λυπάμαι γι’ αυτό όμως ποτέ δεν είναι αργά. Τώρα που βάζω σίγα-σίγα το νερό στο αυλάκι στο δικό μου blog πιστεύω να ξανακάνουμε επαφή. Πρώτα ο Θεός εδώ θα είμαστε να τα λέμε με όποιον θέλει και το email μου στην διάθεση σας.

Τι γνωρίζεται για τον αλκοολισμό ; (4)

Το 2000, το 35% των αλκοολικών στη χώρα μας ήταν γυναίκες, ενώ το 1966 ήταν μόλις το 8%. Ένα ποσοστό 10-15% των αλκοολικών είναι ανήλικοι. Την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα η συχνότητα κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών στις ηλικίες 18 – 25 ετών, αυξήθηκε από 27,8% στο 35,6%. Έρευνα διεξήχθη κατά τους μήνες Οκτώβριο - Νοέμβριο του 2001 σε 31 μπαρ της Αθήνας από το Κέντρο Αντιμετώπισης Προβλημάτων Σχέσεων και Σεξουαλικότητας με επικεφαλής τον επιστημονικό διευθυντή δρα Ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου Παρισιών Κο Φ. Καγγελάρη και η οποία παρουσιάστηκε στο δεύτερο Διεθνές Συνέδριο Χειρουργικής Ανδρολογίας και Γεννητικών που πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο. Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν 1000 άτομα ηλικίας 18 έως 58 ετών. Το 75% των ερωτηθέντων είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών. Ειδικότερα προκύπτει ότι:- Περισσότεροι από τους μισούς (55%) πηγαίνουν σε μπαρ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. - Σχεδόν καθημερινά πηγαίνει το 12% και το 43% πηγαίνει 2- 4 φορές την εβδομάδα. - Το 42% προτιμάει να πίνει πριν κάνει σεξ. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των alcopops/αεριούχων αλκοολούχων ποτών χαμηλής περιεκτικότητας που έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή κυρίως στις νεαρές ηλικίες (τόσο λόγω γεύσης όσο και τιμής). Σε σχέση με το 2001 η κατανάλωση τους αυξήθηκε κατά 10%. Συνολικά η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών κλιμακώνεται ως εξής:
το 1981 ήταν 39.168.000 λίτρα
το 1991 ήταν 53.073.000 λίτρα ενώ
το 2001 ήταν 62.649.000 λίτρα.


(Συνεχίζεται)

Τα καλύτερα έρχονται


Όσοι περνάτε από εδώ αφήστε κάνα σχόλιο να δούμε αν θέλετε να αλλάξουμε κάτι. Επίσης έχετε το νου σας γιατί ανοίγουμε υποκατάστημα. Μαζεύουμε Ιδέες για το τι θα θέλατε να δείτε, μάλλον να διαβάσετε, εκεί.

Το τερπνό....

http://www.aa-greece.gr/7.htm

Τι γνωρίζεται για τον αλκοολισμό ; (3)

Οι ευρωπαίοι ξοδεύουν 87 δις ευρώ για αλκοολούχα ποτά . Τα κέρδη των μελών του «Ομίλου του Άμστερνταμ» που εκπροσωπεί την ποτοποιία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, φτάνουν τα 10 δις ευρώ. Στην περίπτωση των ανδρών, προβληματική θεωρείται η χρήση αλκοόλ όταν πίνουν καθημερινά 3 ποτήρια ή αλλιώς 30 μιλιγκράμ (ml) αλκοόλης ενώ στις γυναίκες, όταν καταναλώνουν 2 ποτήρια ή 20 (ml) καθαρής αλκοόλης. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 18η θέση μεγαλύτερης κατανάλωσης αλκοόλ μεταξύ 50 χωρών και κατέχει τη 10η θέση στην Ευρώπη όσον αφορά στην κατανάλωση οινοπνευματωδών. Τα ποσοστά εβδομαδιαίας κατανάλωσης ποικίλλουν αν και είναι ανησυχητικά υψηλά
· στην Ουαλία 50%,
· στη Δανία 43%,
· στην Ελλάδα 42%
· και στην Αγγλία 40%.

Οκτώ λίτρα καθαρής αλκοόλης αντιστοιχούν το χρόνο σε κάθε Έλληνα 15 ετών και άνω, που σημαίνει πως κάθε άτομο πίνει 82 φιάλες κρασιού των 750 (ml) ή 320 φιάλες μπύρας των 500 (ml) ή 26,6 φιάλες των 750 (ml) ουίσκι ή άλλου υψηλής περιεκτικότητας ποτού. Τα τελευταία 30 χρόνια (1970 – 2002) η κατανάλωση αλκοόλ (σε λίτρα καθαρής αλκοόλης) έχει αυξηθεί κατά +51% στη χώρα μας, ενώ την ίδια χρονική περίοδο η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά - 14% στην Ισπανία, - 35% στη Γαλλία και - 45% στην
Ιταλία

(Συνεχίζεται)

Copyright

Τα άρθρα τι “Γνωρίζετε για τον Αλκοολισμό” δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα των εργαζομένων στο Δήμο Κερατσινίου "Συνάδελφος" με τίτλο “Με πότισες φαρμάκι”. Αν κάποιος θέλει και μπορούμε ας μας ζητήσει να του την στείλουμε.

Τι γνωρίζεται για τον αλκοολισμό ; (2)

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ο αλκοολισμός αναγνωρίστηκε ως ασθένεια το 1955 και μάλιστα κατατάσσεται στις χρόνιες…
Μια ασθένεια που είναι, όσο συνεχίζει κάποιος να πίνει , προοδευτική, από την άποψη ότι πάει από το κακό στο χειρότερο, θανατηφόρα ( από τα στοιχεία του Π.Ο.Υ. προκύπτει ότι, τόσο Παγκόσμιος, όσο και στην χώρα μας είναι τρίτη αιτία θανάτου ενώ πολλά ατυχήματα, ιδιαίτερα τροχαία, δεν αποδίδονται στο αλκοόλ), ανίατη από την άποψη ότι δεν μπορεί ένας αλκοολικός να ξαναπιεί κανονικά γιατί έχει χάσει πλέον τον έλεγχο του πόσο πίνει αλλά και αναστρέψιμη ( αν κάποιος θέλει να σταματήσει να πίνει και ζητήσει βοήθεια, μπορεί να το κάνει).
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurocare από τα 320 εκατομμύρια Ευρωπαϊκό πληθυσμό τα 40 εκατομμύρια είναι αλκοολικοί δηλ. εξαρτημένοι από το αλκοόλ, ποσοστό 12,5% ενώ 84 εκατόμ. συνολικά (συγγενείς και περίγυρος) υποφέρουν από τις επιπτώσεις του αλκοολισμού.
Παράλληλα το αντίστοιχο ποσοστό εξαρτημένων από την Ηρωίνη είναι 3-5 εκατομμύρια, ποσοστό 1,5%H Ευρώπη που αντιπροσωπεύει το 1/8 του πληθυσμού της γης καταναλώνει τη μισή ποσότητα αλκοόλ από αυτή που καταναλώνει ο πληθυσμός ολόκληρου του πλανήτη και κατέχει την πρώτη θέση στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, καθώς και στα ποσοστά που αφορούν σε προβλήματα υγείας που προέρχονται από την χρήση αλκοόλ.


(Συνεχίζεται)

ΣΥΓΝΩΜΗ

Κατά λάθος είχα κλείσει τα σχόλια. Και έλεγα και γω γιατί δεν μου γράφει κανείς!!

Τι γνωρίζεται για τον αλκοολισμό ; (1)

-Είμαι Αλκοολικός.
Με την παραδοχή αυτή του φίλου μου Θ. ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με ένα πρόβλημα που νόμιζα ότι ήξερα και τελικά όπως αποδείχτηκε δεν γνώριζα καθόλου. Όπως και οι περισσότεροι από εμάς κάτι είχα ακούσει, κάποιον είχα δει μεθυσμένο, ήξερα και κάποιους που είχαν πεθάνει λόγω αλκοόλ . Όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος και το πόσο πολύπλοκη είναι αυτή η ασθένεια. Με δισταγμό δέχτηκα μια πρόσκληση να παρακολουθήσω μια ανοιχτή σε μη μέλη συνάντηση των Α.Α.( Ανωνύμων Αλκοολικών). Στο μυαλό μου είχα κάτι σαν τον Ορέστη Μακρή στον μεθύστακα. Και βρήκα ανθρώπους γαλήνιους με λόγο και άποψη. Άκουσα ανθρώπους να μιλάνε για το πώς φτάσανε στο τελευταίο σκαλοπάτι της εξαθλίωσης χάνοντας σπίτι, δουλειά, οικογένεια , φίλους αξιοπρέπεια, υγεία και ένα σωρό άλλα πράγματα. Τελικά όμως ξανακέρδισαν το χαμένο έδαφος κάνοντας κάτι απλό, πηγαίνοντας στις συναντήσεις των Α.Α. και “ μη πίνοντας μόνο για 24 ώρες” όπως λένε οι ίδιοι.

(Συνεχίζεται)

Aντίο


Μόλις έμαθα ότι η φίλη η Μαρκέλλα έφυγε για το ταξίδι χωρίς επιστροφή. Μην ρωτήσετε πως, ούτε ηλικία . Ηταν από εκείνους που ψάχνουν την Ιθάκη μέσα από την φυγή και το μόνο που καταφέρνουν είναι να φεύγουν οι ίδιοι.

Το ένα είναι πολύ...


glitter-graphics.com

Μια υπόσχεση που δεν τηρήθηκε.


Ξέρω ότι το ξανάγραψα άλλα η προσπάθεια έμεινε στην μέση. Για να δούμε τώρα, θα τα καταφέρω να κάνω το μπλοκ να λειτουργήσει;

About this blog

Αυτό είναι ένα blog γιά όσους ψάχνουν να βρούν την δική τους Ιθάκη!