Τι γνωρίζεται για τον αλκοολισμό ; (2)

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ο αλκοολισμός αναγνωρίστηκε ως ασθένεια το 1955 και μάλιστα κατατάσσεται στις χρόνιες…
Μια ασθένεια που είναι, όσο συνεχίζει κάποιος να πίνει , προοδευτική, από την άποψη ότι πάει από το κακό στο χειρότερο, θανατηφόρα ( από τα στοιχεία του Π.Ο.Υ. προκύπτει ότι, τόσο Παγκόσμιος, όσο και στην χώρα μας είναι τρίτη αιτία θανάτου ενώ πολλά ατυχήματα, ιδιαίτερα τροχαία, δεν αποδίδονται στο αλκοόλ), ανίατη από την άποψη ότι δεν μπορεί ένας αλκοολικός να ξαναπιεί κανονικά γιατί έχει χάσει πλέον τον έλεγχο του πόσο πίνει αλλά και αναστρέψιμη ( αν κάποιος θέλει να σταματήσει να πίνει και ζητήσει βοήθεια, μπορεί να το κάνει).
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurocare από τα 320 εκατομμύρια Ευρωπαϊκό πληθυσμό τα 40 εκατομμύρια είναι αλκοολικοί δηλ. εξαρτημένοι από το αλκοόλ, ποσοστό 12,5% ενώ 84 εκατόμ. συνολικά (συγγενείς και περίγυρος) υποφέρουν από τις επιπτώσεις του αλκοολισμού.
Παράλληλα το αντίστοιχο ποσοστό εξαρτημένων από την Ηρωίνη είναι 3-5 εκατομμύρια, ποσοστό 1,5%H Ευρώπη που αντιπροσωπεύει το 1/8 του πληθυσμού της γης καταναλώνει τη μισή ποσότητα αλκοόλ από αυτή που καταναλώνει ο πληθυσμός ολόκληρου του πλανήτη και κατέχει την πρώτη θέση στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, καθώς και στα ποσοστά που αφορούν σε προβλήματα υγείας που προέρχονται από την χρήση αλκοόλ.


(Συνεχίζεται)

0 είπαν την γνώμη τους.:

About this blog

Αυτό είναι ένα blog γιά όσους ψάχνουν να βρούν την δική τους Ιθάκη!